Wczytuję dane...
Model: 804-035
Kod producenta: 804-035
Gwarancja: 2 lata
Realizacja zamówienia: 1 dni
EAN: 4956617804035
Wysyłka od: 10.90 PLN
Producent: Satake Cutlery

Profesjonalny japoński nóż Satake Yoshimitsu, Nakiri 16 cm.

Noże kuchenne sprawdzają się jako doskonałe prezenty dla firm.

Specjalistyczny japoński nóż przeznaczony do cięcia ziół i warzyw. Dzięki prostokątnej klindze można szybko przenieść pokrojone składniki do salaterki lub na patelnię. Doświadczony kucharz za pomocą cienkiego noża Nakiri potrafi uzyskać ozdobne, półprzezroczyste plastry (metoda katsura-muki). Prosta krawędź tnąca służy do krojenia w linii pionowej i pozwala zastosować wiele różnych technik, takich jak julienne czy chiffonade.

 

Profesjonalny japoński nóż Satake Yoshimitsu, Nakiri 16 cm.

Ostrze: Rdzewna stal SK-5

Twardość: 62 HRC

Długość całkowita: 33,8 cm

Długość ostrza: 16 cm

Szerokość Klingi: 4,6 cm

Grubość klingi: ok. 2,1 mm

Waga: ok. 105 g

 

Główne cechy

Twardość HRC +/- 1:61 - 62
Klinga nierdzewna:Nie
Sposób ostrzenia:Jednostronny praworęczny
Stal wielowarstwowa:Nie
Materiał rękojeści:Tradycyjna Japońska
Rodzaj noża:Nóż do Sushi, Nóż kuchenny
Długość ostrza:16 - 19 cm
Typ ostrza:Usuba
Stal:SK-5

 

Noże Satake Yoshimitsu stanowią idealną propozycję dla miłośników tradycyjnych narzędzi z kraju wschodzącego słońca. Klingi wykonane są z bardzo mocnej i twardej stali wysokowęglowej SK-5, która przez długi czas zachowuje fenomenalną ostrość. Drewniane rękojeści w kształcie ośmiokąta wzmocniono pierścieniem z tworzywa. Ze względu na swoje wyjątkowe właściwości noże ze stali węglowej są niezwykle cenione przez japońskich mistrzów kuchni, mimo że wymagają troskliwszej opieki.