Profesjonalny japoński nóż Satake Megumi Classic, Santoku 17 cm.
Noże kuchenne sprawdzają się jako doskonałe prezenty dla firm.
Wszechstronny japoński nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, owoców, mięsa i ryb. Szeroka klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię i przydaje się też do rozgniatania czosnku. Wysoko umieszczona rękojeść zapobiega uderzaniu kłykciami o deskę. Dzięki sporym gabarytom nóż doskonale się nadaje do krojenia dużych owoców i warzyw, takich jak arbuz, cukinia czy kapusta.
Profesjonalny japoński nóż Satake Megumi Classic, Santoku 17 cm.
Ostrze: stal 1 warstwowa rdzeń 420J2
Twardość: 56-58 HRC
Długość całkowita: 30 cm
Długość ostrza: 17 cm
Szerokość Klingi: 4,5 cm
Grubość klingi: ok. 1,7 mm
Waga: ok. 90 g
Noże Satake Megumi Classic to znakomite wprowadzenie do świata tradycyjnych noży japońskich. Solidne klingi wykonano z wysokowęglowej stali nierdzewnej 420J2, która jest wyjątkowo odporna na korozję i łatwa w ostrzeniu. Klasyczne, okrągłe rękojeści z naturalnego drewna wzmocniono pierścieniem z wytrzymałego tworzywa, który skutecznie zapobiega wysunięciu się klingi. Noże z tej serii świetnie się sprawdzają jako pierwszy krok na drodze do poznawania tajników japońskiej kuchni.