Tasak do mięsa 16 cm Global G-12
699,20
PLN
Chiński tasak to nóż, który w kuchni azjatyckiej wykorzystywany jest na co dzień do krojenia różnych produktów i pełni funkcję noża szefa kuchni. Nóż ten posiada solidną i raczej cienką klingę, więc nie powinno się nim rąbać kości ani mrożonek. Chiński tasak to szeroki, ostry nóż oraz doskonałe narzędzie do takich zadań, jak krojenie warzyw w kostkę, porcjowanie drobiu, siekanie surowego mięsa czy rozgniatanie czosnku lub imbiru.
Przydatne informacje:
Typ stali: | MBS-26 |
HRC: | 58-59 |
Materiał rękojeści: | drewno pakkawood |
Sposób ostrzenia: | dwustronny |
Wymiary: | |
Długość całkowita (A): | 285 mm |
Długość ostrza (B): | 173 mm |
Szerokość (C): | 85 mm |
Grubość (D): | 1.6 mm |
Waga: | 230 g |