Chiński tasak to nóż, który w kuchni azjatyckiej wykorzystywany jest na co dzień do krojenia różnych produktów i pełni funkcję noża szefa kuchni. Nóż ten posiada solidną i raczej cienką klingę, więc nie powinno się nim rąbać kości ani mrożonek. Chiński tasak to szeroki, ostry nóż oraz doskonałe narzędzie do takich zadań, jak krojenie warzyw w kostkę, porcjowanie drobiu, siekanie surowego mięsa czy rozgniatanie czosnku lub imbiru.
Przydatne informacje:
- Wszystkie noże Masahiro są ekstremalnie ostre, zalecamy zatem użytkowanie z należytą ostrożnością.
- Noży Masahiro nie należy używać to krojenia zamrożonych produktów ( z wyjątkiem serii do tego przeznaczonej).
- Nie używaj noży do innych celów niż spożywcze.
- Do krojenia używaj drewnianych lub wykonanych z tworzywa desek do krojenia.
- Nie należy myć noży w zmywarkach, które niszczą krawędź tnącą.
- Myj nóż w ciepłej wodzie z dodatkiem płynu do mycia naczyń.
- Po umyciu wytrzyj nóż do sucha.
- Przechowuj nóż na belce magnetycznej lub w specjalnym bloku na noże.
Typ stali: | MBS-26 |
HRC: | 58-59 |
Materiał rękojeści: | drewno pakkawood |
Sposób ostrzenia: | dwustronny |
Wymiary: | |
Długość całkowita (A): | 285 mm |
Długość ostrza (B): | 173 mm |
Szerokość (C): | 85 mm |
Grubość (D): | 1.6 mm |
Waga: | 230 g |
Polecamy
Tasak Victorinox 5.4003.19
399,00
PLN
Tasak do mięsa 16 cm Global G-12
699,20
PLN
Tasak SONIC 16 cm Tescoma
47,00
PLN
Tasak Victorinox 5.4003.18
235,00
PLN
Klienci, którzy kupili ten produkt wybrali również...
Ostrzałka Suncraft Handy Sharpener [HKS-01]
148,99
PLN