Nóż do porcjowania 21cm Global G-3
439,20
PLN
Japoński nóż przeznaczony do cięcia ziół i warzyw. Cienka, prostokątna klinga pozwala uzyskać półprzezroczyste plastry, a także przenieść pokrojone składniki do salaterki lub na patelnię. Prosta krawędź tnąca służy do krojenia przede wszystkim w linii pionowej, z zastosowaniem wielu różnych technik, takich jak julienne czy chiffonade.
Ostrze - 11 warstwowa stal, rdzewny rdzeń Blue Steel #2 okuty 10 warstwami żelaza
Rękojeść - owalna drewno sandałowe pierścień wykonany z drewna paka
Twardość - 61-62 HRC
Długość całkowita - 30,6 cm
Długość ostrza - 16,5 cm
Szerokość klingi - 5,2 cm
Grubość klingi - 2,6 mm
Sposób ostrzenia - szlif dwustronny symetryczny
Waga - ok. 139 g