Wczytuję dane...
Model: TF-3208
Kod producenta: TF-3208
Gwarancja: 2 lata
Realizacja zamówienia: 3 dni
Wysyłka: Wysyłka gratis!
Producent: Fujiwara

Fujiwara Shirogami#1/SS Nóż szefa kuchni 21 cm

Opis produktu:

To wielozadaniowe narzędzie każdego szefa kuchni, idealnie sprawdza się w niemal wszystkich podstawowych czynnościach w kuchni od krojenia warzyw po porcjowanie mięsa czy siekanie czosnku. Nóż Szefa kuchni to jeden z niezbędników, każdej kuchni.

Całość zapakowana jest w tekturowe pudełko, które świetnie sprawdzi się jako prezent. Wartym uwagi jest również grawer. To świetne rozwiązanie doskonale sprawdzający się jako upominek na wiele okazji. Główną zaletą jest możliwość dopasowania prezentu pod naszych bliskich. Dowiedz się więcej klikając tutaj.

Zachęcamy również do sprawdzenia zakładki konserwacja, gdzie dowiedzą się Państwo podstaw dotyczących konserwacji oraz dbania o nóż. Parametry techniczne stali jak również jej skład chemiczny jest dostępny w zakładce Skład stali.

W przypadku wyboru noża rdzewnego przydatnym produktem jest również olejek kameliowy do pielęgnacji noża. Zabezpieczy on nóż przed skutkami wilgoci. Akcesoria do pielęgnacji noży są dostępne tutaj.

Dane techniczne:

- Ostrze: Rdzeń z rdzewnej stali Shirogami #1 okuty stalą nierdzewna
- Rękojeść: drewno magnolia pierścień tworzywo sztuczne
- Twardość: 64-65 HRC
- Długość całkowita: 35,2 cm
- Długość ostrza: 21,0 cm
- Szerokość klingi: 5,0 cm
- Grubość klingi: 2,0 mm
- Sposób ostrzenia: szlif dwustronny symetryczny
- Waga: ok. 157 g


Teruyasu Fujiwara należy do czwartego pokolenia kowali zajmujących się wyrobem noży.Przez 130 lat istnienia rodzinnego biznesu kolejne generacje udoskonalały metody obróbki stali. W przeszłości głównym wyrobem były samurajskie miecze katana, lecz obecna firma tworzy noże kuchenne stosując dokładnie takie same metody obróbki stali, co przy produkcji broni samurajskiej. Dzięki temu zapewnia użytkownikom doskonałą jakość wyrobów, z której będą zadowoleni nawet najbardziej wymagający.Misją rodziny Fujiwara jest ochrona tradycji kowalstwa.Wiedza na temat produkcji katan niebawem może ulec zapomnieniu. Noże kuchenne są więc szansą na ocalenie tej wiedzy, a także zapewnienie ciągłości rodzinnemu biznesowi.