Przedstawiamy tradycyjny ręcznie kuty nóż kuchenny wykonany przez mistrza Takeshi Saji, to wielozadaniowe narzędzie każdego szefa kuchni, idealnie sprawdza się w niemal wszystkich podstawowych czynnościach w kuchni od krojenia warzyw po porcjowanie mięsa czy siekanie czosnku. Nóż Szefa kuchni to jeden z niezbędników, każdej kuchni.
Noże mistrza Takeshi Saji, ze względu na ręczne wykonanie mogą minimalnie odbiegać od przedstawionych zdjęć. Każdy wzór jest unikatowy, co sprawia, że noże są wyjątkowe i niepowtarzalne.
Dane techniczne:
- Ostrze: stal 21 warstwowa SRS-13
- Rękojeść: róg jeleni
- Twardość: 64 +/- 1 HRC
- Długość całkowita: 38,0 cm
- Długość ostrza: 24 cm
- Szerokość klingi: 5,2 cm
- Grubość klingi: 2,81 mm
- Sposób ostrzenia: szlif dwustronny symetryczny
- Waga: ok. 271 g