Przeznaczony do krojenia chleba nóż Laguiole Style de Vie wyposażony w głownię o ząbkowanej krawędzi tnącej. Długość ostrza zagwarantuje nam możliwość cięcia nawet bardzo dużych bochenków rustykalnego chleba. Profil chwytu nawiązuje do klasycznych, prowansalskich noży typu Laguiole, a jego ergonomia zagwarantuje nam komfortową pracę. Wersja wykorzystująca wzorzyste drewno oliwne w roli okładzin rękojeści.
Nóż do krojenia chleba Laguiole Style de Vie Olive oferuje użytkownikowi:
- Tradycyjne wzornictwo nawiązujące do klasycznych francuskich projektów z XIX wieku
- Charakterystyczną ząbkowaną krawędź tnącą dostosowaną do krojenia pieczywa
- Wyjątkowo długą głownię pozwalającą na wygodne krojenie bardzo dużych bochenków
- Elegancką i komfortową w chwycie rękojeść wykonaną ze wzorzystego drewna oliwnego
- Świetnie prezentującą się skrzyneczkę sprawiająca, że nóż sprawdzi się w roli prezentu
Marka Laguiole Style de Vie wywodzi się z miasta uznawanego za francuską kolebkę wyrobu noży. Tworzone przez producenta projekty nawiązują do tradycyjnej, prowansalskiej estetyki, dzięki czemu są niezwykle eleganckie i doskonale wpiszą się w gust osób doceniających klasyczne wzornictwo. Zastosowanie wysokiej klasy drewna do oprawy noży sprawia, że nie tylko sprawiają świetne wrażenie, ale również są wysoce komfortowe i przyjemne w użytkowaniu.
Twardość stali [HRC] | 58 |
Typ noża | stała klinga |
Typ stali | nierdzewnaGrupa stali o specjalnych właściwościach fizykochemicznych, odpornych na korozję ze strony np.: czynników atmosferycznych (korozja gazowa), rozcieńczonych kwasów, roztworów alkalicznych (korozja w cieczach). Nierdzewność uzyskuje się poprzez wprowadzenie do stali odpowiednich dodatków stopowych. W przypadku stali chromowej nierdzewnej jest to chrom, a amerykańska norma AISI określa jego minimalną zawartość na 11%. |
Materiał rękojeści | drewno |
Grubość głowni [mm] | 2,5 |
EAN | 8718719301296 |
Symbol dostawcy | BroodOlijfLag |