Mikov Ruby 402-ND-15 to profesjonalny nóż do trybowania mięsa wykonany z niemieckiej stali nierdzewnej 1.4116, który doskonale sprawdzi w każdej restauracji oraz domowej kuchni.
Noż do trybowania Mikov 402-ND-15 - w sklepie z nożami Kolba
Nóż do trybowania Mikov Ruby 402-ND-15 ma wąskie i elastyczne ostrze, które pozwala wykroić idealne filety i polędwiczki, oddzielić drobne kości z dużych kawałków mięsa, a także usunąć resztki mięsa pozostały na kościach.
W odróżnieniu od zwykłych noży nóż do luzowania tnie płynnie i precyzyjnie, dlatego nie niszczy struktury mięsa podczas oddzielania go od kości.
Smukłą klingę o długości 152 mm wykonano z martenzytycznej stali DIN 1.4116 hartowanej do twardości 55 HRC. Jest to niemiecka stal nierdzewna (odporna na korozję w warunkach kuchennych), która dosyć długo utrzymuję ostrość roboczą i szybko się ostrzy przy użyciu standardowej ostrzałki np. Lansky lub Work Sharp Kitchen Edge. Stalowe okucie klingi skutecznie chroni palce podczas krojenia i siekania.
Nóż ma profilowaną rękojeść z naturalnego drewna, dzięki której operowanie nożem jest wygodne i sprawne. Doskonałe spasowanie rękojeści i klingi zapobiega przywieraniu zanieczyszczeń, baterii i resztek żywności w zakamarkach noża. Nóż pakowany jest do wyściełanego pudełka z zapięciem magnetycznym.
Cechy Mikov Ruby 402-ND-15:
- profesjonalny nóż do trybowania, luzowania mięsa
- precyzyjne ostrze z niemieckiej stali nierdzewnej 1.4116
- profilowana rękojeść z naturalnego drewna
- doskonałe spasowanie rękojeści i klingi zapobiega osadzaniu brudu i bakterii
- ozdobne opakowanie z zapięciem magnetycznym.
Twardość stali [HRC] | 55 |
Typ noża | stała klinga - hidden tang |
Jelec | jest |
Materiał rękojeści | drewno |
Odporność na korozję | średnia |
Odporność na stępienie | średnia |
Zastosowanie (przeznaczenie) | kuchenne - do trybowania |
Długość całkowita [mm] | 307 |
Długość głowni [mm] | 152 |
Grubość głowni [mm] | 2,5 |
Masa [g] | 385 |
Producent | Mikov, Czechy |
EAN | 8590710009148 |
Symbol dostawcy | 402-ND-15 |