Mcusta Zanmai Splash Nóż Santoku 18cm
Wielofunkcyjny japoński nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, mięsa i ryb. Posiada obniżony czubek, który znacznie ułatwia szatkowanie, oraz szerokie ostrze, na które można zgarnąć pokrojone produkty, żeby je przenieść np. do sałatki. Doskonale się sprawdza w każdych warunkach pracy, ponieważ dzięki wysoko położonej rękojeści palce nie dotykają deski ani jedzenia.
Dane techniczne:
Ostrze - 33 warstwowa stal rdzeń VG-10
Rękojeść - pakka wood
Twardość - 61 HRC +/- 1
Długość całkowita - 32,5 cm
Długość ostrza - 18,0 cm
Szerokość klingi - 4,5 cm
Grubość klingi - 1,8 mm
Sposób ostrzenia - szlif dwustronny symetryczny
Waga - ok. 154 g
Polecamy
Nóż do mięsa Victorinox Fibrox 5.2003.12
99,00
PLN
Kuty nóż szefa kuchni Victorinox 7.7403.25
690,00
PLN