Tamahagane Sakura Nóż Santoku 12 cm
Japoński nóż o wszechstronnym zastosowaniu, przeznaczony głównie do mięsa, warzyw i ryb. Ponieważ posiada cienkie ostrze,znakomicie się też sprawdzi przy krojeniu chleba, plastrowaniu owoców czy siekaniu ziół. Duża klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię.
Dane techniczne:
Ostrze - stal AUS6AM
Rękojeść - czarna micarta
Twardość - 58 HRC +/- 1
Długość całkowita - 23,9 cm
Długość ostrza - 12,0 cm
Szerokość klingi - 3,9 cm
Grubość klingi - 1,5 mm
Sposób ostrzenia - szlif dwustronny symetryczny
Waga - ok. 105 g
Polecamy
Nóż do mięsa Victorinox Fibrox 5.2003.12
99,00
PLN
Kuty nóż szefa kuchni Victorinox 7.7403.25
690,00
PLN