Japoński nóż o wszechstronnym zastosowaniu, przeznaczony głównie do mięsa, warzyw i ryb. Ponieważ posiada cienkie ostrze,znakomicie się też sprawdzi przy krojeniu chleba, plastrowaniu owoców czy siekaniu ziół. Duża klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię.
Dane techniczne:
Ostrze - rdzeń VG-5 okuty stalą nierdzewną SUS410
Rękojeść - brązowa micarta
Twardość - 61 HRC +/- 1
Długość całkowita - 23,5 cm
Długość ostrza - 12,4 cm
Szerokość klingi - 4,0 cm
Grubość klingi - 1,6 mm
Sposób ostrzenia - szlif dwustronny symetryczny
Waga - ok. 92 g
Polecamy
Kuty nóż szefa kuchni Victorinox 7.7403.25
690,00
PLN
Nóż do mięsa Victorinox Fibrox 5.2003.12
99,00
PLN