Nóż kuchenny przeznaczony do porcjowania i plastrowania mięs, np. drobiu, pieczeni, szynki – po ugotowaniu lub upieczeniu produktu. Specjalistyczne, wydłużone ostrze, które jest znacznie węższe i cieńsze niż w zwykłych nożach, pozwala ciąć przez całą płaszczyznę dokładnie i płynnie, podczas gdy grubszy nóż często się klinuje i szarpie mięso.
Dane techniczne:
Ostrze - rdzeń VG-5 okuty stalą nierdzewną SUS410
Rękojeść - brązowa pakka wood
Twardość - 61 HRC +/- 1
Długość całkowita - 42,0 cm
Długość ostrza - 27,0 cm
Szerokość klingi - 3,3 cm
Grubość klingi - 2,8 mm
Sposób ostrzenia - szlif dwustronny symetryczny
Waga - ok. 210 g
Polecamy
Nóż do mięsa Victorinox Fibrox 5.2003.12
99,00
PLN
Kuty nóż szefa kuchni Victorinox 7.7403.25
690,00
PLN