Kuty nóż szefa kuchni Victorinox 7.7403.25
690,00
PLN
Magoroku Saku Satake Nóż Nakiri 17 cm
Specjalistyczny japoński nóż przeznaczony do cięcia ziół i warzyw. Dzięki prostokątnej klindze można szybko przenieść pokrojone składniki do salaterki lub na patelnię. Doświadczony kucharz za pomocą cienkiego noża Nakiri potrafi uzyskać ozdobne, półprzezroczyste plastry (metoda katsura-muki). Prosta krawędź tnąca służy do krojenia w linii pionowej i pozwala zastosować wiele różnych technik, takich jak julienne czy chiffonade.
Dane techniczne:
Ostrze - stal molibdenowo-wanadowa
Rękojeść - drewno magnoliowe pierścień z tworzywa
Twardość - 56-58 HRC
Długość całkowita - 30,5 cm
Długość ostrza - 17,0 cm
Szerokość klingi - 5,0 cm
Grubość klingi - 1,7 mm
Sposób ostrzenia - dwustronny
Waga - ok. 144 g