Nóż do warzyw jak sama nazwa wskazuje jest niezbędny do przygotowywania, czyszczenia i przetwarzania warzyw i owoców. Dzięki krótkiemu ostrzu jest niezwykle poręczny i może być prowadzony bardzo precyzyjnie.
Długość całkowita 192 mm, długość klingi 90 mm, grubość klingi 1,9 mm, waga 52 g.
Seria Core doskonale łączy w sobie ponadczasowy klasyczny wygląd z ergonomią i praktycznością. Masywna wklęsłe ostrze ze stali chromowo-molibdenowo-wanadowej (X50CrMoV15) jest zoptymalizowane przez złożony proces ręcznej obróbki, która porządkuje jej wewnętrzne struktury. Następnie klingi są odpuszczane do twardości 58 HRC. Aby zapewnić dłuższą żywotność ostrza i jeszcze dokładniejsze cięcie, krawędź tnąca jest dokładnie obrabiana.
Garda zabezpiecza przed ześlizgnięciem się ręki na ostrze. Praktyczne i idealnie dopasowane rękojeści wykonane z tworzywa sztucznego podnoszą walory estetyczne i użytkowe noża. Dzięki temu noże są bardzo odporne na wilgoć i mogą być również bezpiecznie stosowane w profesjonalnym cateringu.
Zwłaszcza w kuchni, higiena zawsze musi spełniać najwyższe standardy!
Dane techniczne
Stal klingi: | X50CrMoV15 |
Długość całkowita: | 200 mm |
Długość klingi: | 90 mm |
Grubość klingi: | 0.6 - 1.7 mm |
Waga: | 52 g |
Rękojeść: | tworzywo sztuczne |