Chiński nóż szefa kuchni Wüsthof do precyzyjnego cięcia i siekania
Ostrze kute z jednego kawałka stali nierdzewnej, 18 cm
Rączka wykonana ze specjalnego plastiku w kolorze kremowym
Trwale nitowane, bezspoinowe, higienicznie bez zarzutu.
Specjalna konstrukcja, idealna do cięcia i ostrzenia całego ostrza.
Stała retencja krawędzi, absolutna ostrość.
Wysoka odporność na korozję.
Chiński nóż szefa kuchni Wüsthof ma kształt tasaka, ale nie nadaje się do cięcia kości, ale służy do cięcia i krojenia ziół, warzyw i owoców. Noże chińskiego szefa kuchni zostały specjalnie opracowane przez Wüsthof dla tych wymagań. 18-centymetrowe ostrze noża szefa kuchni Wüsthof jest kute z jednego kawałka stali nierdzewnej (stal chromowo-molibdenowo-wanadowa) i zapewnia dla wysoką i równomierną twardość. Bardzo ładny kremowy uchwyt jest wykonany z wysokiej jakości specjalnego tworzywa sztucznego, wyprofilowanego dla wygody użytkowania.