-
Załączniki bezpieczeństwa
Załczniki do produktuZałączniki dotyczące bezpieczeństwa produktu zawierają informacje o opakowaniu produktu i mogą dostarczać kluczowych informacji dotyczących bezpieczeństwa konkretnego produktu
-
Informacje o producencie
Informacje o producencieInformacje dotyczące produktu obejmują adres i powiązane dane producenta produktu.Tojiro
-
Osoba odpowiedzialna w UE
Osoba odpowiedzialna w UEPodmiot gospodarczy z siedzibą w UE zapewniający zgodność produktu z wymaganymi przepisami.
Przedstawiamy tradycyjny japoński nóż rdzewny z serii Shirogami, służy do filetowania węgorza. Ostra końcówka noża zostaje wepchnięta do węgorza w pobliżu głowy, a następnie przesuwa się wzdłuż ciała węgorza, aby otworzyć całą długość ryby.
Dane techniczne:
- Ostrze: stal 3 warstwowa rdzewna stal, rdzeń - Shirogami #2
- Twardość ostrza: 60 +/-1 HRC
- Rękojeść: uchwyt z drewna magnolii zakończony pierścieniem z tworzywa
- Długość ostrza: 18 cm
- Długość całkowita: 295 mm
- Waga: 220 g
Noże z serii Tojiro Shirogami to doskonały wybór dla miłośników tradycyjnych narzędzi. Noże wykonane ze stali węglowej cieszą się ogromną popularnością wśród japońskich mistrzów kuchni, mimo że stal rdzewna wymaga większej opieki. Klingi ze stali wysokowęglowej Shirogami #2, bardzo długo zachowują doskonałą ostrość. Drewniana rękojeść została wzmocniona pierścieniem.