Wczytuję dane...
Model: CN-2209
Kod producenta: CN-2209
Gwarancja: 2 lata
Realizacja zamówienia: 3 dni
Wysyłka: Wysyłka gratis!
Producent: Hideo Kitaoka

Nóż kuchenny Yanagi 27 cm Hideo Kitaoka

 Klasyczny japoński nóż kuchenny do plastrowania o długim, wąskim i cienkim ostrzu w kształcie liścia wierzby, przeznaczony do cięcia surowych filetów rybnych na cieniutkie, niemal przezroczyste plastry. Doskonale się sprawdza podczas przygotowywania sashimi, rybnego carpaccio oraz różnych wariantów sushi. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie. W tym modelu krawędź grzbietu ma szlif ukośny, co zwiększa wygodę przy prowadzeniu noża palcem wskazującym.

Dane techniczne:
- Ostrze: stal 11 warstwowa rdzewna stal, rdzeń - #2 Shirogami
- Rękojeść: drewno różane
- Twardość: 63 HRC +/- 1
- Długość całkowita: 41,5 cm
- Długość ostrza: 27 cm
- Szerokość klingi: 3,3 cm
- Grubość klingi: 3,8 mm
- Sposób ostrzenia: jednostronny
- Waga: ok. 172 g

Główne cechy

Twardość HRC +/- 1:63
Klinga nierdzewna:Nie
Sposób ostrzenia:Jednostronny praworęczny
Stal wielowarstwowa:Tak, 10-101 warstw
Materiał rękojeści:Tradycyjna Japońska
Rodzaj noża:Nóż do Sushi
Długość ostrza:27 cm
Typ ostrza:Yanagi Sashimi
Stal:Shirogami #2