Wczytuję dane...
Model: FD-599
Kod producenta: FD-599
Gwarancja: 2 lata
Realizacja zamówienia: 3 dni
EAN: 4960375175993
Wysyłka: Wysyłka gratis!
Producent: Tojiro

Nóż kuchenny do porcjowania 21 cm Tojiro Shippu 

Nóż kuchenny przeznaczony do porcjowania i plastrowania mięs, np. drobiu, pieczeni czy szynki – po ugotowaniu lub upieczeniu produktu. Specjalne ostrze, które jest znacznie węższe i cieńsze niż w zwykłych nożach, pozwala ciąć przez całą płaszczyznę płynnie i precyzyjnie, podczas gdy grubszy nóż często się klinuje i szarpie mięso.

Dane techniczne:

Ostrze - stal 63 warstwowa rdzeń VG-10 

Twardość - 60 HRC +/- 1

Długość całkowita - 36 cm

Długość ostrza - 21 cm

Szerokość klingi - 3,6 cm

Grubość klingi - ok. 2,4 mm

Waga - ok. 91 g

Główne cechy

Twardość HRC +/- 1:60
Klinga nierdzewna:Tak
Sposób ostrzenia:Dwustronny Symetryczny
Stal wielowarstwowa:Tak, 10-101 warstw
Materiał rękojeści:Tradycyjna Japońska
Rodzaj noża:Nóż kuchenny
Długość ostrza:21 cm
Typ ostrza:do porcjowania
Stal:VG-10