NOŻ SANTOKU - JAPOŃSKA KLASYKA BRYTYJSKIEJ FIRMY ROBERT WELCH
Zaprojektowany we współpracy z profesjonalnymi kucharzami
Szerokie ostrze z charakterystycznymi wgłębieniami (zwanymi granton) sprzyja precyzji krojenia i łatwemu oddzielaniu się od noża krojonych kawałków. Idealny do krojenia i szatkowania owoców, warzyw, ziół.
Nóż wykonany z jednego kawałka specjalnie utwardzanej, niemieckiej stali nierdzewnej DIN 1.4116. Ostrze wykonane jest ręcznie metodą japońską i ma kąt nachylenia 15° co czyni je niezwykle ostrym (większość noży europejskich ma ostrze o nachyleniu 20°). Ergonomiczna, antypoślizgowa rękojeść jest wytwarzana z wytrzymałego tworzywa sztucznego DuPont™ metodą iniekcji, dzięki temu rękojeść wykonana jest z jednolitego kawałka tworzywa, co wyeliminowało potrzebę nitowania zwiększając walory estetyczne.
W testach przeprowadzonych przez niezależną organizację CATRA (Cutlery and Allied Trades Research Association) noże Signature dostały ocenę „Doskonały” we wszystkich kategoriach. Tylko 1% spośród 427 ocenianych noży osiągnęło podobny wynik.
Produkt, dzięki estetycznemu opakowaniu, idealnie nadaje się na prezent.
Kod: | SIGSA2069V |
Kolor: | czarny + srebrny |
Wymiary: | 17 cm. [dł. ostrza] |
Materiał: | Tworzywo ABS, stal nierdzewna |
Opakowanie: | Pudełko prezentowe |
Gwarancja: | 25 lat (producenta) |
Producent: | Robert Welch |
Kolekcja: | Signature |