Profesjonalny japoński nóż uniwersalny Satake Satoru, Santoku 13,5 cm.
Noże kuchenne sprawdzają się jako doskonałe prezenty dla firm.
Wszechstronny japoński nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, owoców, mięsa i ryb. Szeroka klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię i przydaje się też do rozgniatania czosnku. Santoku, który łączy w sobie funkcje noża szefa kuchni i japońskiego noża do warzyw Nakiri, ma wysoko umieszczoną rękojeść, która zapobiega uderzaniu kłykciami o deskę.
Profesjonalny japoński nóż uniwersalny Satake Satoru, Santoku 13,5 cm.
Ostrze: stal 1 warstwowa rdzeń 420J2
Twardość: 56-58 HRC
Długość całkowita: 27 cm
Długość ostrza: 13,5 cm
Szerokość Klingi: 3,9 cm
Grubość klingi: ok. 1,7 mm
Waga: ok. 140 g