Nóż kuchenny szefa kuchni 21 cm Tojiro Zen Dąb
Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Nóż szefa kuchni jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić naprawdę duże płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany, aby zagwarantować użytkownikowi komfort i swobodę ruchów. Tradycyjna rękojeść w stylu japońskim jest bardzo lekka i świetnie dopasowana do kształtu dłoni.
Dane techniczne:
Ostrze - laminat 3 warstwowy - rdzeń z VG-10
Twardość - 60 HRC +/- 1
Długość całkowita - 35 cm
Długość ostrza - 21 cm
Szerokość klingi - 4,5 cm
Grubość klingi - ok. 2,5 mm
Waga - ok. 120 g
Dane techniczne:
Twardość HRC +/- 1: | 59 - 60 |
Klinga nierdzewna: | Tak |
Sposób ostrzenia: | Dwustronny Symetryczny |
Stal wielowarstwowa: | Tak, 2-9 warstw |
Materiał rękojeści: | Tradycyjna Japońska |
Rodzaj noża: | Nóż kuchenny |
Długość ostrza: | 20 - 24 cm |
Typ ostrza: | Szefa kuchni |
Stal: | VG-10 |
Polecamy