Nóż do filetowania Victorinox 6.8713.20G
155,00
PLN
Specjalistyczny, lekki nóż kuchenny w stylu japońskim (Honesuki), dzięki któremu można fachowo oddzielić mięso od kości i usunąć zanieczyszczenia, nie tracąc wartościowego produktu. Prosta krawędź zakończona ostrym czubkiem gwarantuje precyzyjne cięcia, a sztywne, trójkątne ostrze z szeroką piętą ułatwia pracę z chrząstkami czy stawami.
Ostrze - laminat 3 warstwowy - rdzeń z VG-10
Rękojeść - stal nierdzewna ,,wzór tornado" zapobiega zsuwaniu się mokrej lub tłustej dłoni
Twardość - 60 HRC +/- 1
Długość całkowita - 27,9 cm
Długość ostrza - 15,0 cm
Szerokość klingi - 3,8 cm
Grubość klingi - 3,1 mm
Sposób ostrzenia - szlif jednostronny praworęczny
Waga - ok. 144 g