-
Załączniki bezpieczeństwa
Załczniki do produktuZałączniki dotyczące bezpieczeństwa produktu zawierają informacje o opakowaniu produktu i mogą dostarczać kluczowych informacji dotyczących bezpieczeństwa konkretnego produktu
-
Informacje o producencie
Informacje o producencieInformacje dotyczące produktu obejmują adres i powiązane dane producenta produktu.Dellinger
-
Osoba odpowiedzialna w UE
Osoba odpowiedzialna w UEPodmiot gospodarczy z siedzibą w UE zapewniający zgodność produktu z wymaganymi przepisami.
Nóż Dellinger OKAMI Chef 200 mm [K-HAUS8]
Nóż kuchenny do wszechstronnego użytku. Grzbiet i ostrze noża zwężają się ku czubowi, co nadaje mu idealnego kształtu do każdego rodzaju cięcia. Świetnie poradzi sobie zarówno przy krojeniu mięsa i ryb, owoców i warzyw, jak i przy siekaniu ziół i orzechów.
Ostrze noży serii Dellinger OKAMI składa się z rdzenia z japońskiej stali AUS-10 o twardości 58-62 w skali Rockwella, który jest umieszczony pomiędzy 66 warstwami stali nierdzewnej o różnych twardościach, które zapewniają wyjątkową odporność i wytrzymałość. Powierzchnia noża jest szlifowana na matowy odcień, tzw. stonewashed, to wykończenie, które z łatwością ukrywa rysy. Dzięki niezwykłej ostrości i kątowi ostrzenia 15 stopni pokrojone produkty zachowują swój kształt i strukturę.
Rękojeść wykonana jest z tworzywa G-10 i ozdobiona centralnym mozaikowym nitem z emblematem samuraja. Materiał G-10 jest atrakcyjny wizualnie i cieszy się dużym zainteresowaniem. Rękojeści zostały zaprojektowane tak, aby idealnie leżały w dłoni i zapewniały wygodę. Noże są doskonale wyważone i zapobiegają zmęczeniu dłoni. Zapewnia to maksymalną kontrolę i dokładność. Posiadają specjalnie zaprojektowaną osłonę końca rękojeści wzmacniającą wrażenia odnośnie azjatyckiego pochodzenia noża.
Parametry noża:
Długość całkowita: | 335 mm |
Długość ostrza: | 200 mm |
Długość rękojeści: | 130 mm |
Masa: | 240 g |
Seria noży Dellinger OKAMI:
Wszystkie noże z serii OKAMI są wykonane w tym samym stylu z wykorzystaniem 3 warstw, stali AUS-10.
Zalecenia i konserwacja:
✅ Nigdy nie myjemy noża w zmywarce. Aby zachować ostrość, umyj nóż ręcznie i natychmiast wysusz.
✅ Nie używaj noża do krojenia twardych i zmrożonych produktów. Ostrze może się złamać lub bardzo szybko stępić.
✅ Nie używaj noża do podważania i unikaj jego zginania.
✅ Chroń nóż i jego ostrze przed upadkiem lub uderzeniem.
✅ Jeśli wiesz, że nóż nie będzie ci potrzebny przez dłuższy czas, warto natrzeć go olejem i owinąć w szmatkę lub gazetę.
✅ Przechowuj nóż w bezpiecznym miejscu i chroń go przed dziećmi!
Każdy nóż zapakowany jest w luksusowe etui i może stać się mądrym rozwiązaniem na prezent urodzinowy, ślubny czy świąteczny. Zaskoczysz zarówno domowych, jak i profesjonalnych kucharzy.