Wczytuję dane...
Model: K-HG6
Kod producenta: K-HG6
Gwarancja: 2 lat
Realizacja zamówienia: 1
EAN: 8595705400061
Wysyłka od: 12.90 PLN
Producent: Dellinger

Nóż Dellinger SAMURAI (German) Boning 150 mm [K-HG6]


Nóż Boning z serii SAMURAI posiada charakterystycznie zakrzywione ostrze, dzięki czemu nadaje się idealnie do oddzielania ścięgien, wykrawania mięsa od kości i usuwania chrząstek. Zwężające się ostrze pomaga podczas trybowania i oddzielania stawów. Jest niezastąpiony w kuchni każdego szefa kuchni.



 

Ostrze noży z serii Dellinger German SAMURAI zostało wykonane z niemieckiej stali 1.4116. Stal nierdzewna 1.4116 firmy Thyssen Krupp (Niemcy) idealnie nadaje się do produkcji ostrzy noży wszelkiego rodzaju. Stal ta jest szeroko stosowana w przemyśle medycznym i spożywczym. Perfekcyjne wykonanie, wysokiej jakości materiały i niepowtarzalny design - to noże z serii Dellinger German SAMURAI.

Ergonomiczna rękojeść wykonana jest z wyjątkowo wytrzymałego materiału G-10 i ozdobiona centralnym mozaikowym nitem z emblematem samuraja. Rękojeść idealnie leży w dłoni, dzięki czemu zapewnia wygodę. Noże są doskonale wyważone i zapobiegają zmęczeniu dłoni. Zapewnia to maksymalną kontrolę i dokładność.


Parametry noża:

 

Długość całkowita:285 mm
Długość ostrza:150 mm
Długość rękojeści:125 mm
Masa:170 g


Najlepszym pomocnikiem każdego mistrza kuchni jest ostry jak brzytwa nóż, z którym przygotowywanie wszelkich potraw staje się pasją i zabawą. Jeśli chcesz posiadać taki mistrzowski nóż i pracować nim jak najlepsi szefowie kuchni, wypróbuj noże Dellinger German SAMURAI z edycji Prima FRESH! Prima FRESH to lider w świecie gastronomii, kulinarnych trendów i nowości, dlatego nawiązaliśmy współpracę z firmą Dellinger, która jest mistrzem noży kuchennych i wspólnie przygotowaliśmy specjalną edycję Prima FRESH pięciu noży, których nie może zabraknąć w kuchni każdego wielkiego szefa kuchni, niezależnie od tego, czy jest on już profesjonalistą, czy amatorem. 

 




✅ Nigdy nie myjemy noża w zmywarce. Aby zachować ostrość, umyj nóż ręcznie i natychmiast wysusz.
✅ Nie używaj noża do krojenia twardych i zmrożonych produktów. Ostrze może się złamać lub bardzo szybko stępić.
✅ Nie używaj noża do podważania i unikaj jego zginania.
✅ Chroń nóż i jego ostrze przed upadkiem lub uderzeniem.
✅ Jeśli wiesz, że nóż nie będzie ci potrzebny przez dłuższy czas, warto natrzeć go olejem i owinąć w szmatkę lub gazetę.
✅ Przechowuj nóż w bezpiecznym miejscu i chroń go przed dziećmi!