-
Załączniki bezpieczeństwa
Załczniki do produktuZałączniki dotyczące bezpieczeństwa produktu zawierają informacje o opakowaniu produktu i mogą dostarczać kluczowych informacji dotyczących bezpieczeństwa konkretnego produktu
-
Informacje o producencie
Informacje o producencieInformacje dotyczące produktu obejmują adres i powiązane dane producenta produktu.Dellinger
-
Osoba odpowiedzialna w UE
Osoba odpowiedzialna w UEPodmiot gospodarczy z siedzibą w UE zapewniający zgodność produktu z wymaganymi przepisami.
Nóż Dellinger CARBON FRAGMENT Petty 110 mm [K-H137P]
Petty to uniwersalne ostrze będące mniejszą wersją noża szefa kuchni. Idealnie sprawdzi się w przypadku siekania, krojenia czy plastrowania, to świetny wybór zarówno przy owocach i warzywach, jak i przy mięsie. Jego wszechstronne zastosowanie czyni go chętnie wybieranym ostrzem przez miłośników sztuki kulinarnej.
Ostrza noży serii Dellinger Carbon Fragment składają się ze 110 warstw dwóch twardych stali nierdzewnych i kutych. Ostrze tych noży jest utwardzane w bardzo precyzyjnych piecach próżniowych (próżniowa obróbka cieplna), a następnie chłodzone azotem. Każdy nóż jest ręcznie szlifowany pod kątem 12-15°, a przy twardości około 60 HRC osiąga wyjątkową lub ekstremalną ostrość. Noże wykonane z tej stali doskonale nadają się do kuchni na świeżym powietrzu i grillowania. Do krojenia i siekania warzyw, mięsa i kości jest to kluczowe narzędzie, bez którego nigdy się nie obejdziesz. Twarda stal damasceńska bez rdzenia (pełny damasceński) spełni wszystkie Twoje wyobrażenia o nowoczesnym i ostrym nożu.
Bardzo lekka rękojeść z włókna węglowego ma nowoczesny i niemal doskonały wygląd. Stanie się klejnotem Twojej kuchni i wraz z niezwykłym ostrzem zapewni emocje i wydajność. Podwójne nitowanie zapewnia doskonałą wytrzymałość, stabilność i połączenie świecącego ostrza z rękojeścią wykonaną z materiałów przeznaczonych do programu kosmicznego.
Parametry noża
Długość całkowita: | 220 mm |
Długość ostrza: | 110 mm |
Długość rękojeści: | 100 mm |
Masa: | 71 g |
Zalecenia i konserwacja:
✅ Nigdy nie myjemy noża w zmywarce. Aby zachować ostrość, umyj nóż ręcznie i natychmiast wysusz.
✅ Nie używaj noża do krojenia twardych i zmrożonych produktów. Ostrze może się złamać lub bardzo szybko stępić.
✅ Nie używaj noża do podważania i unikaj jego zginania.
✅ Chroń nóż i jego ostrze przed upadkiem lub uderzeniem.
✅ Jeśli wiesz, że nóż nie będzie ci potrzebny przez dłuższy czas, warto natrzeć go olejem i owinąć w szmatkę lub gazetę.
✅ Przechowuj nóż w bezpiecznym miejscu i chroń go przed dziećmi!
Każdy nóż zapakowany jest w luksusowe etui i może stać się mądrym rozwiązaniem na prezent urodzinowy, ślubny czy świąteczny. Zaskoczysz zarówno domowych, jak i profesjonalnych kucharzy.