Wczytuję dane...
Model: 54036-231-0
Kod producenta: 54036-231-0
Gwarancja: 2 dni
Realizacja zamówienia: 3 dni
EAN: 4009839543500
Wysyłka: Wysyłka gratis!
Producent: Zwilling

„Kanren” to w dosłowny tłumaczeniu z japońskiego „połączenie”. I tym właśnie są noże z serii ZWILLIG Kanren – perfekcyjnym połączeniem niemieckiej inżynierii i japońskiego kunsztu nożowego. Jednym z przedstawicieli tej najwyższej jakości linii jest 23-centymetrowy nóż do pieczywa. Jego ząbkowane ostrze szlifowane metodą Honbazuke wykonane zostało z odpornej na korozję, twardej i wytrzymałej stali węglowej FC61. Wygodny, trójnitowy uchwyt z Micarty wraz ze specjalnie ukształtowanym trzpieniem gwarantują bezpieczną, komfortową, pozbawioną wysiłku pracę - nawet przez wiele godzin.

Kolejnym autem, którego nie sposób pominąć jest aspekt wizualny. Dzięki dopieszczonej rękojeści oraz aż 48-warstwom stali, układającym się w charakterystyczny, damasceński wzór, nóż do pieczywa ZWILLING Kanren stanie się nie tylko codziennym pomocnikiem, ale i ozdobą każdej kuchni.

Wilgotny chleb żytni? Bogaty w ziarna razowiec? A może puszysta, chrupiąca bagietka? Pozostaje powiedzieć jedno: itadakimasu – czyli po prostu… smacznego!

CECHY SZCZEGÓLNE

  • Ząbkowane ostrze o długości 23 centymetrów doskonałe do każdego rodzaju pieczywa
  • Nierdzewna stal węglowa FC61 – twarda, wytrzymała i odporna na korozję
  • Zakrzywiony trzpień pomiędzy rękojeścią a uchwytem dla bezpiecznej i pewnej pracy
  • Ręcznie szlifowana, 48-warstwowa klinga z charakterystycznym, damasceńskim wzorem
  • Potrójnie nitowany uchwyt z micarty z laserowo wypalanym logo ZWILLING na środkowym nicie
  • Wykonany w Japonii
  • 30 lat gwarancji

WYMIARY

Długość ostrza:23 cm
Długość uchwytu:13.8 cm
Szerokość:2.35 cm
Masa:0.223 kg
Materiał wykonania: FC61