Wczytuję dane...
Model: 54030-101-0
Kod producenta: 54030-101-0
Gwarancja: 2 dni
Realizacja zamówienia: 3 lata
EAN: 4009839543456
Wysyłka: Wysyłka gratis!
Producent: Zwilling

„Kanren” to z japońskiego „połączenie” i jest to idealne określenie dla nowej serii ZWILLING, będącej połączeniem niemieckiej inżynierii z japońskim kunsztem. Ręcznie szlifowane ostrze Honbazuke, dzięki wysokowydajnej, nierdzewnej stali węglikowej kroi, sieka, szatkuje i tnie z ostrością skalpela. Potrójnie nitowany uchwyt z micarty, wyposażony został w typowy dla noży ZWILLING, zakrzywiony trzpień, umożliwiający pewny, wygodny i bezpieczny chwyt podczas pozbawionej nadmiernego wysiłku pracy.

Ręcznie ostrzona, 48-warstwowa klinga z charakterystycznym, damasceńskim wzorem wykonana została z węglowej stali nierdzewnej FC61, dzięki czemu odznacza się niezwykłą odpornością na korozję, twardością i wytrzymałością. Tego praktycznego noża do warzyw i owoców z serii ZWILLING Kanren nie powinno zabraknąć w żadnej kuchni, w której docenia się wszechstronność i wielozadaniowość. Jego 10-centymetrowe ostrze umożliwia sprawne krojenie, oczyszczanie z niechcianych oczek lub plamek, ale też krojenie mniejszych kawałków mięs oraz ryb.

CECHY SZCZEGÓLNE

  • Dzięki wygodnemu, 10-centymetrowemu ostrzu nadaje się do wszystkich prac kuchennych
  • Ręcznie szlifowane, 48-warstwowe ostrze w stylu damasceńskim
  • Wykonane z nierdzewnej stali węglowej FC61 - trwałej i wytrzymałej
  • Potrójnie nitowany uchwyt z micarty z laserowo wypalanym logo ZWILLING na środkowym nicie
  • Wykonany w Japonii
  • 30 lat gwarancji

WYMIARY

Długość ostrza:10 cm
Długość uchwytu:12 cm
Szerokość:2 cm
Masa:0.12 kg
Materiał wykonania: FC61