Kanetsune Namishibuki SG-2 Nóż Santoku 18 cm + Saya
Japoński nóż o wszechstronnym zastosowaniu, przeznaczony głównie do mięsa, warzyw i ryb. Ponieważ posiada cienkie ostrze, znakomicie się też sprawdzi przy krojeniu chleba, plastrowaniu owoców czy siekaniu ziół. Duża klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię. Do noża dołączona jest Saya - drewniana pochwa na nóż.
Dane techniczne:
Ostrze - rdzeń szybkotnąca stal proszkowa SG2 okuta stalą nierdzewną
Rękojeść - drewno pakka
Twardość - 63 HRC +/- 1
Długość całkowita - 32 cm
Długość ostrza - 18 cm
Szerokość klingi - 4,6 cm
Grubość klingi - 2,05 mm
Sposób ostrzenia - szlif dwustronny symetryczny
Waga - ok. 139 g
Polecamy
Kanetsune 3000 VG-10 Nóż Nakiri 16,5 cm
579,20
PLN
Kanetsune Shirogami#2 400 Nóż Nakiri 16,5 cm
859,20
PLN
Kanetsune 3000 VG-10 Nóż Santoku 16,5 cm
539,20
PLN