-
Załączniki bezpieczeństwa
Załczniki do produktuZałączniki dotyczące bezpieczeństwa produktu zawierają informacje o opakowaniu produktu i mogą dostarczać kluczowych informacji dotyczących bezpieczeństwa konkretnego produktu
-
Informacje o producencie
Informacje o producencieInformacje dotyczące produktu obejmują adres i powiązane dane producenta produktu.Suncraft
-
Osoba odpowiedzialna w UE
Osoba odpowiedzialna w UEPodmiot gospodarczy z siedzibą w UE zapewniający zgodność produktu z wymaganymi przepisami.
Nóż kuchenny Suncraft SENZO PROFESSIONAL Bunka 165 mm
Bunka to nóż ogólnego przeznaczenia, sprawdzi się doskonale podczas typowych zadań kuchennych. Posiada szeroki profil, nieznacznie zaokrąglony brzuszek oraz płaską tylną część ostrza. Charakterystyczny, odwrócony profil tanto nadaje ostrzu zręczny i delikatny czubek oraz wyjątkową i przyciągającą wzrok estetykę. Ten tradycyjny japoński nóż z powodzeniem może zastąpić nóż szefa kuchni czy santoku.
Przeznaczenie:
- siekanie, szatkowanie
- krojenie
- krojenie w kostkę
- plastrowanie
Linia SENZO PROFESSIONAL to połączenie najwyższej jakości stali japońskiej z tradycyjną europejską rękojeścią. Dla wszystkich oczekujących perfekcyjnej ostrości, japońskiego designu ostrza i stonowanego wzornictwa drewnianego uchwytu. W tym przypadku nie ma rzucających się w oczy fajerwerków, do czego przyzwyczaili nas mistrzowie kuźnictwa z firmy Suncraft. Mamy za to wyszukane smaczki wzornicze i jedną z najlepszych stali, czyli stal proszkową *Super Gold 2.
Ostrza noży SENZO PROFESSIONAL wykute są z 3 warstw stali, gdzie trzon stanowi stal SG2. Dzięki takiemu wykonaniu na klindze tworzy się charakterystyczna linia zwana Katana-Edge. Zdobienie to pochodzi z tradycyjnego wyrobu mieczy japońskich. Z czasem linia ostrza może stać się trochę ciemniejsza co dodatkowo uwypukli dalekowschodni charakter noża.
Rękojeść noży wykonana jest z drewna Pakkawood barwionego na kolor czarny. Jest to drewno impregnowane żywicą, która świetnie zabezpiecza przed wilgocią. Uchwyt noża jest przymocowany do trzpienia za pomocą trzech nitów, z których środkowy jest nitem zdobniczym, zwanym Mosaic-pin. Nasada rękojeści zwieńczona jest stalowym pierścieniem co dodatkowo zabezpiecza drewno przed zabrudzeniem i ułatwia mycie oraz konserwację noża. Specjalnie wyprofilowany kształt rękojeści jest bardzo ergonomiczny i idealnie układa się w dłoni.
* Stal proszkowa SG2 (Super Gold #2) o wysokiej odporności na korozję, popularnie nazywaną stalą nierdzewną, należy do najlepszych materiałów służących do produkcji ostrzy. Powstaje ona w wyniku skomplikowanego procesu, w którym superdrobne nanocząstki stali są scalane razem, podgrzewane i formowane w pożądany kształt. Jest to metoda wytwórcza kompletnie odmienna od „tradycyjnego” wytopu i pozwala uzyskać stal o dużo lepszych parametrach użytkowych oraz, w przypadku ostrzy, ponadprzeciętnej odporności na tępienie.
Dane techniczne:
Ostrze - 3-warstwowa stal, rdzeń ze stali proszkowej SG2
Twardość - 62 HRC +/- 1
Długość całkowita - 295 mm
Długość ostrza - 165 mm
Szerokość ostrza - 45 mm
Grubość ostrza - 1.5 mm
Rękojeść - black Pakkawood z Mosaic-pin
Waga - ok. 160 g