Wczytuję dane...
Model: AS-11
Kod producenta: AS-11
Gwarancja: 2 lat
Realizacja zamówienia: 1 dni
Wysyłka: Wysyłka gratis!
Producent: Suncraft

Nóż kuchenny Suncraft SENZO CLAD Gyuto 240 mm

Gyuto to odpowiednik europejskiego noża szefa kuchni. Po ten rodzaj ostrza profesjonalni kucharze sięgają najczęściej. Nie ma się co dziwić, charakterystyczny kształt z stosunkowo długą i szeroką klingą, zakończoną wyraźnym łukiem sprawdza się podczas prac z większością produktów, a dodatkowo pozwala na stosowanie większość technik krojenia. Od siekania, szatkowania, poprzez krojenie i plastrowanie. Właśnie te cechy sprawiają, że jest to nóż, który powinien znaleźć się w każdej kuchni.

Przeznaczenie:

  • siekanie, szatkowanie
  • krojenie
  • krojenie w kostkę
  • plastrowanie

SENZO CLAD wyjątkowa linia produktów firmy SUNCRAFT. Ostrza noży z tej serii wykonano z platerowanej stali 3-warstwowej typu AUS-10. Jest to materiał twardy (HRC 58 +/-1), o tej samej zawartości węgla co stal 440C, ale z mniejszą ilością chromu. W efekcie, noże wykonane ze stali AUS-10 są bardziej odporne na korozję i bardziej wytrzymałe. Poprzez dodanie do stopu wanadu, zmniejszono wrażliwość noży z serii SENZO CLAD na ścieranie.

Klingi w linii SENZO CLAD, podobnie jak w przypadku SENZO UNIVERSAL, posiadają pełen trzpień (full tang), osadzony w rękojeści noża za pomocą nitów. Dzięki temu chwyt narzędzi jest pewny, a ono samo pozostaje idealnie wyważone, krojąc, siekając i rozdrabniając produkty z siłą idealnie odpowiadającą naciskowi dłoni kucharza.

Rękojeści produktów z tej serii wykonane są z drewna Pakkawood* w kolorze hebanowym. 

*Pakkawood to laminowane drewno brzozowe lub klonowe, impregnowane żywicą. Cechuje je bardzo duża odporność na ciepło i wilgoć, zostało opracowane specjalnie do rękojeści noży.  

Dane techniczne:

Ostrze -  stal AUS-10

Twardość - 58 HRC +/- 1

Długość całkowita -  

Długość ostrza - 240 mm

Rękojeść - Brown Pakkawood

Waga -