Takeshi Saji SRS-13 Jeleni róg Ręcznie kuty nóż Szefa 21 cm
Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia, siekania, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. We wprawnych rękach nóż szefa kuchni poradzi sobie nawet z porcjowaniem drobiu, usuwaniem kości z mięsa czy filetowaniem ryb. Średniej długości ostrze pozwala kroić większe płaszczyzny i gwarantuje pełną kontrolę nad nożem.
Dane techniczne:
Ostrze - szybkotnąca stal proszkowa SRS-13
Rękojeść - róg jeleni
Twardość - 64 HRC +/- 1
Długość całkowita - 34,0 cm
Długość ostrza - 21 cm
Szerokość klingi - 4,8 cm
Grubość klingi - ok. 2,0 mm
Sposób ostrzenia - szlif dwustronny symetryczny
Waga - ok. 215 g
Polecamy