Takeshi Saji SRS-13 Micarta Chinski nóż do siekania 22cm
Tasak chiński, który w kuchni azjatyckiej wykorzystywany jest na co dzień do krojenia różnych produktów i pełni funkcję noża szefa kuchni. Posiada solidną, lecz stosunkowo cienką klingę, więc nie można nim rąbać kości ani mrożonek. Szeroki, ostry nóż to doskonałe narzędzie do takich zadań, jak krojenie warzyw w kostkę, porcjowanie drobiu, siekanie surowego mięsa czy rozgniatanie czosnku lub imbiru.
Dane techniczne:
Ostrze - rdzeń SRS-13 okuty stalą nierdzewną
Rękojeść - micarta
Twardość - 63 HRC +/- 1
Długość całkowita - 33,5 cm
Długość ostrza - 22,0 cm
Szerokość klingi - 11,4 cm
Grubość klingi - 2,0 mm
Sposób ostrzenia - szlif dwustronny symetryczny
Waga - ok. 547 g
Polecamy