Tamahagane Kyoto VG-5 Nóż Sujihiki 24cm
1289,20
PLN
pecjalistyczny nóż kuchenny przeznaczony do filetowania i krojenia ryb oraz innych rodzajów mięsa, opracowany na potrzeby użytkowników w Szwecji. Długie, cienkie, elastyczne ostrze pozwala precyzyjnie przeciąć produkty, także te o pokaźnych rozmiarach. Szwedzki nóż jest wyjątkowo lekki, dzięki czemu proces filetowania wymaga mniej wysiłku i staje się o wiele prostszy.
Ostrze - rdzeń VG-5 okuty stalą nierdzewną SUS410
Rękojeść - stal nierdzewna bamboo designe
Twardość - 61 HRC +/- 1
Długość całkowita - 29,5 cm
Długość ostrza - 16,0 cm
Szerokość klingi - 3,0 cm
Grubość klingi - 1,6 mm
Sposób ostrzenia - szlif dwustronny symetryczny
Waga - ok. 145 g