O linii CLASSIC COLOR
Linia CLASSIC COLOR marki WÜSTHOF to kolekcja inspirowana światem kulinarnym i wpływem kolorów na nasze emocje. Choć percepcja kolorów jest subiektywna, ich wpływ na nasze nastroje, uczucia i wspomnienia jest niezaprzeczalny. Kolor może być magnetyczny i inspirujący, dlatego WÜSTHOF z dumą rozszerza serię noży Classic. Pięć pięknych odcieni wniesie subtelny akcent kolorystyczny do Twojego kulinarnego życia. Poznaj inspirujące kolory: AKSAMITNA OSTRYGA, FIOLETOWY YAM, KORALOWA BRZOSKWINIA, RÓŻOWA SÓL HIMALAJSKA, AROMATYCZNY SUMAK i ciesz się chwilami pełnymi energetyzującej energii.
Kolekcja CLASSIC oraz CLASSIC COLOR to najbardziej rozbudowana oferta wśród producentów noży na świecie. Obejmuje 70 różnych kształtów ostrzy o długości od 7 do 36 cm, czyniąc niemieckiego producenta z Solingen liderem. Produkty wyróżniają się czystym designem i łatwością użytkowania, zapewniając komfort zarówno profesjonalnym kucharzom, jak i miłośnikom gotowania w domu.
Ostrza noży zostały wykute z jednego kawałka stali chromowo-molibdenowo-wanadowej i zaostrzone za pomocą autorskiej, opatentowanej technologii laserowej PEtec. Stal o twardości 58HRC zapewnia długotrwałą ostrość i łatwość ponownego ostrzenia.
Kolorowe, nitowane rękojeści są wykonane w technologii Full Tang, co oznacza pełny trzpień, do którego przymocowana jest rękojeść za pomocą mosiężnych nitów.
Jakość jest priorytetem przy tworzeniu produktów marki WÜSTHOF, co dotyczy również linii CLASSIC COLOR. Klasyka nie idzie w parze z kompromisami jakościowymi.
Cechy produktu
- Wykuty precyzyjnie z jednego kawałka stali chromowo-molibdenowo-wanadowej X50CrMoV15, zapewniającej odpowiedni balans między odpornością na korozję, twardością i wytrzymałością.
- Wybrane modele nie posiadają brody, co umożliwia ostrzenie noża na całej długości, w innych modelach broda zapewnia idealny balans.
- Ostrza są potrójnie przynitowane do rękojeści mosiężnymi nitami.
- Technologia Precision Edge (PEtec) zapewnia o 20% ostrzejszą krawędź tnącą noża.
- Ostrza hartowane do 58 ° Rockwell, co zapewnia długotrwałą ostrość i łatwość ostrzenia.
- Rękojeść wykonana z wytrzymałego materiału syntetycznego - polioksymetylenu (POM), który jest odporny na blaknięcie i odbarwienia.
- Produkowane w Solingen, Niemcy.
- Noże można myć w zmywarce, ale zalecane jest mycie ręczne.
Jak dbać o noże WÜSTHOF
Noże WÜSTHOF są synonimem najwyższej jakości i powinny służyć przez długi czas, zachowując swoje właściwości. Po użyciu, należy je umyć w ciepłej wodzie z łagodnym detergentem i dokładnie osuszyć.
Chociaż technicznie większość noży WÜSTHOF nadaje się do mycia w zmywarce (z wyjątkiem modeli z drewnianymi rękojeściami linii IKON), zaleca się jednak mycie ręczne. Mycie w zmywarce może wpłynąć negatywnie na żywotność noży, np. przez obijanie się ostrzy i kontakt z potencjalnie szkodliwymi substancjami. Detergenty również mogą wpłynąć na korozję elementów.
CECHY PRODUKTU
- Szczególnie polecany do krojenia kapusty, ryb, owoców, ziół, sałaty, mięsa, warzyw i kiełbasy.
- Wgłębienia na ostrzu tworzą małe kieszonki powietrzne, zapobiegając przywieraniu krojonych produktów.
- Ostrze wykonane z stali chromowo-molibdenowo-wanadowej X50CrMoV15, wykute z jednego fragmentu stali i zatopione w całej długości uchwytu.
- Ostrze potrójnie przynitowane do rękojeści mosiężnymi nitami, odporne na korozję.
- Rękojeść wykonana z materiału syntetycznego polioksymetylenu, odpornego na blaknięcie i odbarwienia.
PARAMETRY PRODUKTU
- Marka: Wusthof
- Linia: Classic Colour
- Kolor: czerwony
- Przeznaczenie: Santoku
- Długość (cm): 17
- Materiał: stal nierdzewna
- Oferty specjalne: Nowość