Tasak marki WÜSTHOF dostępny jest o ostrzu długości20 cm. Idealny do przekrawania kości i odkrawaniu ich od mięsa, ale również na przykład do szatkowania dyni. Łączy relatywnie wysoką wagę, gwarantującą odpowiednią siłę nacisku z poręcznością.
Kształt rączki tasaka różni się nieco od typowego dla linii CLASSIC. Rączka jest prostokątna, co upodabnia ją bardziej do tych stosowanych w Azji.
Oczywiście nie wpływa to w żaden sposób na cechy użytkowe. Oba świetnie się sprawdzają w kuchni a wybór jest jedynie kwestią osobistych preferencji kucharza.
O linii CLASSIC
CLASSIC marki WÜSTHOF to kolekcja będąca największą wśród linii światowych producentów noży. 70 kształtów ostrzy i rozpiętość długości od 7 do 36 cm daje prymat niemieckiemu producentowi z Solingen. Produkty serii charakteryzuje czysty design i łatwość użytkowania zapewniając komfort w pracy w kuchniach zarówno domowych jak i profesjonalnych.
Ostrza noży wykute z jednego kawałka stali chromowo-molibdenowo-wanadowej zaostrzone przy użyciu autorskiej, opatentowanej precyzyjnej laserowej technologii PEtec. Stal o twardości 58HRC jest optymalnym parametrem do zachowania długiej ostrości noża i łatwości jego ponownego naostrzenia.
Czarne nitowane rękojeści wykonane są w technologii Full Tang – pełnego trzpienia do którego za pomocą nitów przymocowana jest rękojeść.
Jakość przede wszystkim – ta maksyma przyświeca specjalistom z marki WÜSTHOF przy tworzeniu swoich produktów. Nie inaczej jest w przypadku linii CLASSIC. Klasyka nie oznacza kompromisów jakościowych.
Cechy produktu
- Precyzyjnie wykuty z jednego kawałka stali chromowo-molibdenowo-wanadowej X50CrMoV15 (stop zapewniający odpowiedni balans pomiędzy odpornością na korozję, twardością i odpornością na pękanie)
- W wybranych modelach - brak brody pozwala na naostrzenie noża na całej długości. W innych modelach broda zapewnia idealny balans noża. Wybierz rozwiązanie najbardziej pasujące do Twoich preferencji
- Ostrze jest potrójnie przynitowane do rękojeści nitami wykonanymi ze stali nierdzewnej (zwiększona odporność na korozję)
- Technologia Precision Edge (PEtec) zapewnia o 20% ostrzejszą krawędź tnącą noża
- Hartowane do 58 ° Rockwell (optymalna twardość zapewniająca długo-trwały efekt ostrej krawędzi oraz łatwość jej ostrzenia)
- Rękojeść wykonana jest z bardzo wytrzymałego materiału syntetyczne-go - polioksymetylenu (POM) - o ścisłej strukturze molekularnej, odpornej na blaknięcie i odbarwienia.
- Wyprodukowano w Solingen w Niemczech
- Noże można myć w zmywarce, rekomendowane jest jednak mycie ręczne.
Długość (cm) | 20 |
Marka | Wusthof |
Waga: 630 g
Grubość ostrza 4 mm