Nóż Szefa 21 cm Satake Hiroki
249,20
PLN
Wszechstronny japoński nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, owoców, mięsa i ryb. Szeroka klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię i przydaje się też do rozgniatania czosnku. Wysoko umieszczona rękojeść zapobiega uderzaniu kłykciami o deskę. Dzięki sporym gabarytom nóż doskonale się nadaje do krojenia dużych owoców i warzyw, takich jak arbuz, cukinia czy kapusta.
Ostrza - rdzewna stal Blue Aogami #2
Rękojeść - drewno pakka
Twardość - 61-63 HRC
Długość całkowita - 29,5 cm
Długość ostrza - 17 cm
Szerokość klingi - 4,7 cm
Grubość klingi - ok. 1,8 mm
Sposób ostrzenia - szlif dwustronny
Waga - ok. 160 g