Nóż Szefa 18 cm Satake Kotori
189,20
PLN
Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, owoców, mięsa i ryb. Ponieważ posiada ostry czubek, w razie potrzeby może także służyć do oddzielania mięsa od kości, porcjowania kurczaka czy filetowania mniejszych ryb. Ostrze o optymalnej długości pozwala kroić większe płaszczyzny i gwarantuje pełną kontrolę nad nożem. Dobrej jakości nóż szefa kuchni to niezbędne narzędzie w arsenale każdego kucharza.
Ostrze - stal molibdenowo-wanadowa
Rękojeść - bakelit wypełniony mączką drzewną
Twardość - 56-58 HRC
Długość całkowita - 28,0 cm
Długość ostrza - 15,0 cm
Szerokość klingi - 3,0 cm
Grubość klingi - 1,8 mm
Sposób ostrzenia - szlif dwustronny
Waga - ok. 88 g