Nóż Szefa 21 cm Satake Hiroki
249,20
PLN
Nóż Deba to tradycyjny nóż japoński pełniący równocześnie funkcję noża do filetowania ryb lub drobiu, noża do porcjowania mięsa i wszechstronnego, lekkiego tasaka. Ostrzony jednostronnie, jest wystarczająco finezyjny, aby kroić produkty na cienkie plastry, i wystarczająco mocny, aby przecinać nieduże ości. Stosunkowo krótkie ostrze umożliwia pełną kontrolę nad narzędziem. Klasyczna rękojeść w stylu japońskim jest bardzo lekka i świetnie dopasowana do kształtu dłoni
Ostrza - rdzewna stal Shirogami#2
Rękojeść - drewno magnolii, pierścień wykonany z tworzywa
Twardość - 61-62 HRC
Długość całkowita - 30,9 cm
Długość ostrza - 16,5 cm
Szerokość klingi - 4,9 cm
Grubość klingi - 7,0 mm
Sposób ostrzenia - jednostronny
Waga - ok. 274 g