Nóż Szefa 21 cm Satake Hiroki
249,20
PLN
Specjalistyczny japoński nóż przeznaczony do cięcia ziół i warzyw. Dzięki prostokątnej klindze można szybko przenieść pokrojone składniki do salaterki lub na patelnię. Doświadczony kucharz za pomocą cienkiego noża Nakiri potrafi uzyskać ozdobne, półprzezroczyste plastry (metoda katsura-muki). Prosta krawędź tnąca służy do krojenia w linii pionowej i pozwala zastosować wiele różnych technik, takich jak julienne czy chiffonade.
Ostrze - stal molibdenowo-wanadowa
Rękojeść - drewno kauczukowe
Twardość - 56-58 HRC
Długość całkowita - 24,5 cm
Długość ostrza - 13,5 cm
Szerokość klingi - 3 cm
Grubość klingi - ok. 2 mm
Sposób ostrzenia - szlif dwustronny symetryczny
Waga - ok. 85 g