Tojiro Shirogami Nóż Deba 21cm
1369,20
PLN
Japoński nóż o wszechstronnym zastosowaniu, przeznaczony głównie do mięsa, warzyw i ryb. Ponieważ posiada cienkie ostrze, znakomicie się też sprawdzi przy krojeniu chleba, plastrowaniu owoców czy siekaniu ziół. Duża klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię.
Ostrze - laminat 3 warstwowy - rdzeń z VG-10
Rękojeść - stal nierdzewna ,,wzór tornado" zapobiega zsuwaniu się mokrej lub tłustej dłoni
Twardość - 60 HRC +/- 1
Długość całkowita - 29,9 cm
Długość ostrza - 17,0 cm
Szerokość klingi - 4,5 cm
Grubość klingi - 1,7 mm
Sposób ostrzenia - szlif dwustronny symetryczny
Waga - ok. 140 g