Ręcznie kuty nóż kuchenny wykonany przez mistrza Takeshi Saji, nóż uniwersalny z ostrzem o długości 13 cm, doskonale w krojeniu produktów małych i średnich, dzięki swojemu rozmiarowi również nadaje się do obierania owoców i warzyw.
Noże mistrza Takeshi Saji, ze względu na ręczne wykonanie mogą minimalnie odbiegać od przedstawionych zdjęć. Każdy wzór jest unikatowy, co sprawia, że noże są wyjątkowe i niepowtarzalne.
Dane techniczne:
- Ostrze: szybkotnąca stal proszkowa SRS-13
- Rękojeść: róg jeleni
- Twardość: 64 +/- 1 HRC
- Długość całkowita: 25 cm
- Długość ostrza: 13,0 cm
- Szerokość klingi: 3,3 cm
- Grubość klingi: 1,88 mm
- Sposób ostrzenia: szlif dwustronny symetryczny
- Waga: ok. 132 g