Nóż do sera jak sama nazwa wskazuje jest przeznaczony do krojenia sera. Posiada ząbkowane ostrze zakończone ostrym podwójnym czubkiem do serwowania ukrojonego plastra sera. Ponadto posiada specjalne wycięcia aby ser nie przyklejał się do ostrza. Jest niezwykle poręczny i może być prowadzony bardzo precyzyjnie.
Długość całkowita 280 mm, długość klingi 158 mm, grubość klingi 1,1 - 3,0 mm, waga 110 g.
Seria Core doskonale łączy w sobie ponadczasowy klasyczny wygląd z ergonomią i praktycznością. Masywna wklęsłe ostrze ze stali chromowo-molibdenowo-wanadowej (X50CrMoV15) jest zoptymalizowane przez złożony proces ręcznej obróbki, która porządkuje jej wewnętrzne struktury. Następnie klingi są odpuszczane do twardości 58 HRC. Aby zapewnić dłuższą żywotność ostrza i jeszcze dokładniejsze cięcie, krawędź tnąca jest dokładnie obrabiana.
Garda zabezpiecza przed ześlizgnięciem się ręki na ostrze. Praktyczne i idealnie dopasowane rękojeści wykonane z tworzywa sztucznego podnoszą walory estetyczne i użytkowe noża. Dzięki temu noże są bardzo odporne na wilgoć i mogą być również bezpiecznie stosowane w profesjonalnym cateringu.
Zwłaszcza w kuchni, higiena zawsze musi spełniać najwyższe standardy!
Dane techniczne
Stal klingi: | X50CrMoV15 |
Długość całkowita: | 280 mm |
Długość klingi: | 158 mm |
Grubość klingi: | 1.1 - 3.0 mm |
Waga: | 110 g |
Rękojeść: | tworzywo sztuczne |