Santoku to nóż, który staje się coraz bardziej popularny w Europie. Jest to japoński kształt ostrza noża uniwersalnego. Jego nazwa w tłumaczeniu oznacza "Trzy Cnoty". Z powodzeniem stosuje się go do mięs, ryb i warzyw. Szerokie ostrze sprawia, że Santoku jest bardzo łatwy w obsłudze. Długość całkowita 293 mm, długość klingi 160 mm, grubość klingi 2.5 mm, waga 255 g.
Seria Böker Forge Wood to przystępna cenowo rodzina noży kuchennych, o klasycznych rysach i sprawdzonej technice. Kute z nierdzewnej stali chromowo - molibdenowo - wanadowej X50CrMoV15, są mocne, elastyczne i odporne na trudy codziennej pracy. Kształty ułatwiające ostrzenie i czyszczenie nie pozostają niezauważone przez użytkowników. Wygodna rękojeść z okładkami z wysokiej jakości drewna klonowego jest tak ukształtowana, by chronić rękę użytkownika przed zmęczeniem i skaleczeniem. Idealna seria dla tych, którzy potrzebują jakości w przystępnej cenie. Dostarczane w wysokiej jakości opakowaniu prezentowym.
Dane techniczne
Stal klingi: | X50CrMoV15 |
Długość całkowita: | 293 mm |
Długość klingi: | 160 mm |
Grubość klingi: | 2.5 mm |
Waga: | 255 g |
Rękojeść: | klon |