Sekretem ostrzarki AnySharp® są dwie trójkątne płytki ostrzące, wykonane z węglika wolframu. To nowoczesny i zaawansowany materiał, powstający w wyniku syntezy metalicznego wolframu i węgla, w bardzo wysokich temperaturach dochodzących nawet do 2000 °C.
Dzięki tej nadzwyczajnej twardości, porównywalnej do najtwardszego na Ziemi minerału czyli diamentu, możliwe jest łatwe ostrzenie noża wykonanego np z hartowanej stali, a płytki ostrzące biją na głowę swoją skutecznością ale i żywotnością ostrzałkę diamentową, czy ostrzałkę ceramiczną jedynie napylonym na kółeczka materiałem ściernym.
Dopełnieniem skuteczności ostrzenia AnySharp® jest solidne, nieruchome podparcie ostrzałki, dzięki przyssawce z dźwignią –PowerGrip®. Taka skuteczna stabilizacja płytek ostrzących sprawia, że proces ostrzenia jest bardziej efektywny i dokładniejszy w porównaniu z ostrzałkami przytrzymywanymi drugą ręką.
Jak ostrzyć nóż ostrzałką AnySharp?
1. Przyssij ostrzałkę
Ostrzałkę dociśnij lekko do blatu i opuść dźwignię w dół.
2. Naostrz nóż, przeciągając go między płytkami
Przeciągaj nóż do siebie, aż będzie ostry, tak jak lubisz.
Budowa ostrzałki AnySharp PRO wolfram
- Dźwignia, dzięki której przyssiesz ostrzałkę do blatu.
- Super twarde i skuteczne płytki ostrzące z węglika wolframu.
- Osłona chroniąca nóż przed uszkodzeniem.
- Korpus wykonany z metalu. W wersji Classic z wytrzymałego tworzywa.
- Przyssawka PowerGrip® zapewnia bezpieczeństwo. Dzięki niej, w trakcie ostrzenia nie musisz używać drugiej ręki.
Jakie noże mogę naostrzyć?
- gładkie,
- ząbkowane np. nóż do chleba,
- nierdzewne,
- ze stali węglowej,
- tytanowe,
- finki,
- scyzoryki,
- tasaki,
- noże myśliwskie,
- a nawet siekiery…
Jakich noży nie ostrzyć?
- ceramicznych,
- z drobnymi ząbkami np. noże do steków.
Gwarancja 10 lat
Ekologia i ekonomia
Dla wielu ludzi AnySharp zwraca się już po kilku dniach. Twoje stare noże znów będą ciąć jak nowe i będą Ci służyć jeszcze przez lata.
Gwarancja 10 lat