Wczytuję dane...
Model: 130835
Kod producenta: 130835
Gwarancja: 2 lata
Realizacja zamówienia: 3 dni
EAN: 4045011190001
Wysyłka: Wysyłka gratis!
Producent: Boker

Santoku to nóż, który staje się coraz bardziej popularny w Europie. Jest to japoński kształt ostrza noża uniwersalnego. Jego nazwa w tłumaczeniu oznacza "Trzy Cnoty". Z powodzeniem stosuje się go do mięs, ryb i warzyw. Szerokie ostrze sprawia, że ​​Santoku jest bardzo łatwy w obsłudze, a specjalne wgłębienia, które tworzą "kieszonki" powietrzne sprawiają, że krojone produkty nie przyklejają się do ostrza i dzięki temu można je pokroic na bardzo cienkie plasterki.
Długość całkowita 288 mm, długość klingi 167 mm, grubość klingi 2,7 mm, waga 160 g.

Seria Core doskonale łączy w sobie ponadczasowy klasyczny wygląd z ergonomią i praktycznością. Masywna wklęsłe ostrze ze stali chromowo-molibdenowo-wanadowej (X50CrMoV15) jest zoptymalizowane przez złożony proces ręcznej obróbki, która porządkuje jej wewnętrzne struktury. Następnie klingi są odpuszczane do twardości 58 HRC. Aby zapewnić dłuższą żywotność ostrza i jeszcze dokładniejsze cięcie, krawędź tnąca jest dokładnie obrabiana.

Garda zabezpiecza przed ześlizgnięciem się ręki na ostrze. Praktyczne i idealnie dopasowane rękojeści wykonane z tworzywa sztucznego podnoszą walory estetyczne i użytkowe noża. Dzięki temu noże są bardzo odporne na wilgoć i mogą być również bezpiecznie stosowane w profesjonalnym cateringu. 
Zwłaszcza w kuchni, higiena zawsze musi spełniać najwyższe standardy! 

Dane techniczne

Stal klingi:X50CrMoV15
Długość całkowita:294 mm
Długość klingi:165 mm
Grubość klingi:1.1 - 2.7 mm
Waga:160 g
Rękojeść:tworzywo sztuczne