Wczytuję dane...
Model: K-22012-B
Kod producenta: K-22012-B
Gwarancja: 2 lata
Realizacja zamówienia: 1 dni
EAN: 4950586201215
Wysyłka: Wysyłka gratis!
Producent: Kasumi

Cechy produktu

  • ostrze: stal molibdenowo-wanadowa
  • wzmacniająca powłoka tytanowa
  • metal nietoksyczny
  • odporny na korozję i ścieranie
  • generowanie jonów żelaza na powierzchni eliminuje metaliczny posmak krojonej żywności
  • nie absorbuje zapachów
  • nie wywołuje alergii
  • najwyższa ostrość
  • rękojeść: polipropylen
  • odporny na temperaturę do 90 C

Kod produktu : K-22012-B
Długość (cm) : 12
Materiał : stal wysokowęglowa
Marka : Kasumi
Wyprodukowano w : Seki / Japonia
Kolor : niebieski

Opis produktu

Noże TITANIUM to seria najwyższej jakości noży powlekanych tytanem japońskiej firmy KASUMI.
Ostrze wykonane ze stali molibdenowo-wanadowej powlekane warstwą tytanu gwarantuje najwyższą ostrość. Powłoka tytanowa dostępna jest w trzech kolorach. Tytan jest metalem nietoksycznym a dzięki właściwości nie generowania jonów żelaza na powierzchni, krojona żywność pozbawiona jest metalicznego posmaku. Tytan jest odporny na korozję, i na ścieranie dzięki czemu noże Titanium są niezastąpionymi narzędziami w profesjonalnej kuchni. Ponadto wybór jednej z trzech wersji kolorystycznych - srebrnej, złotej bądź niebieskiej - czyni je dodatkowo stylowym elementem wystroju wnętrza.
Właściwości tytanu:
- wysoka odporność na korozję,
- nietoksyczny,
- chemio i kwasoodporny,
- wyższa odporność na ścieranie od stali,
- higieniczny,
- hypoalergiczny,
- bezwonny
Zasady użytkowania:
- należy używać na desce do krojenia,
- nie używać do siekania,
- nie należy używać do krojenia mięsa czy drobiu z kośćmi,
- nie używać do krojenia żywności zmrożonej,
- noże Titanium mogą być myte w zmywarce, lecz dla przedłużenia ich trwałości zaleca się mycie ręczne z użyciem delikatnych środków myjących

Noże KASUMI są produkowane w mieście SEKI położonym w środkowej Japonii słynącym z wytwarzania najwyższej jakości noży. Tradycja produkcji noży a wcześniej mieczy sięga XIII wieku kiedy to sławny mistrz Motoshige przeniósł się do Seki gdzie wytwarzał najwyższej jakości miecze pożądane w całej Japonii. Region ten był idealnym miejscem za sprawą odpowiedniej jakości ziemi do temperowania ostrzy, dostępu do węgla drzewnego, czystej wody i bliskości dwóch rzek. Unikalna metoda hartowania ostrza gwarantująca niezwykłą jakość i wysokie walory estetyczne sprawiały że miecze z Seki były ulubionymi mieczami samurajskimi. Przekazywany z pokolenia na pokolenie mistrzowski kunszt jest nadal kultywowany a noże KASUMI bez wątpienia mogą być nazywane specjalnością SEKI.

Kasumi

Marka Kasumi od przeszło 800 lat specjalizuje się w produkcji wysokiej jakości noży kuchennych, produkowanych w Seki – mieście z długą tradycją wykuwania mieczy. Ich fenomenalna ostrość, odporność na korozję, idealne wyważenie oraz wygodna rękojeść sprawiają, że każdy może poczuć się w domowym zaciszu jak mistrz kuchni.