Wysokiej jakości japoński nóż, przeznaczony do podstawowych kuchennych zadań. Świetnie się sprawdza przy siekaniu ziół, krojeniu warzyw i owoców, oraz w pracy z mniejszymi porcjami mięsa. Nóż posiada dwustronny, wypukły szlif i opuszcza fabrykę ostry jak brzytwa. Dzięki zastosowaniu jednolitego materiału jest wyjątkowo wytrzymały i łatwy w pielęgnacji. Takie rozwiązanie pomaga również dbać o higienę pracy.
Profesjonalny japoński nóż uniwersalny Tojiro ORIGAMI Black 13 cm.
Ostrze: Wysokowęglowa stal nierdzewna molibdenowo - wanadowa
Twardość: 56-58 HRC
Długość ostrza: 13 cm
Tojiro ORIGAMI to unikatowa seria noży, którą wyróżnia geometryczny design nawiązujący do japońskiej sztuki składania papieru. Każdy nóż powstaje w całości z jednego arkusza twardej stali nierdzewnej. Technika origami pozwala skutecznie wyeliminować problemy, jakie może ze sobą nieść spawanie różnych elementów, a więc np. rdzewienie czy wyraźne starzenie się noża. Trójkątna rękojeść zapewnia zaskakująco wygodny chwyt i posiada w środku pustą przestrzeń, co zmniejsza wagę produktu. Nowatorski projekt Tojiro, który zdobył prestiżową nagrodę iF Design Award 2012,podkreśla piękno stalowych noży i czyni je praktycznie niezniszczalnymi.