Satake S/D Leworęczny Nóż kuchenny Sashimi Yanagiba 21 cm
Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie. Nóż przeznaczony dla osób leworęcznych.
Dane techniczne:
Ostrze - stal 420J2
Twardość - 56 HRC +/- 1
Długość całkowita - 33,8 cm
Długość ostrza - 21 cm
Szerokość klingi - 2,9 cm
Grubość klingi - ok. 23 mm
Waga - ok. 80 g
Polecamy
Klienci, którzy kupili ten produkt wybrali również...
Satake S/D Leworęczny Nóż Deba 12 cm
139,20
PLN