Nóż Szefa 21 cm Satake Hiroki
249,20
PLN
Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie.
Ostrze - stal molibdenowo wanadwa
Rękojeść - polipropylen
Twardość - 56 HRC +/- 1
Długość całkowita - 33,5 cm
Długość ostrza - 21 cm
Szerokość klingi - 2,9 cm
Grubość klingi - 2,1 mm
Sposób ostrzenia - jednostronny
Waga - ok. 110 g