Nóż Szefa 21 cm Satake Hiroki
249,20
PLN
Specjalistyczny japoński nóż przeznaczony do cięcia ziół i warzyw. Dzięki prostokątnej klindze można szybko przenieść pokrojone składniki do salaterki lub na patelnię. Doświadczony kucharz za pomocą cienkiego noża Nakiri potrafi uzyskać ozdobne, półprzezroczyste plastry (metoda katsura-muki). Prosta krawędź tnąca służy do krojenia w linii pionowej i pozwala zastosować wiele różnych technik, takich jak julienne czy chiffonade.
Ostrze - stal molibdenowa
Rękojeść - polipropylen
Twardość - 56 HRC +/- 1
Długość całkowita - 31,1 cm
Długość ostrza - 16 cm
Szerokość klingi - 4,9 cm
Grubość klingi - 1,4 mm
Sposób ostrzenia - dwustronny
Waga - ok. 135 g